Jozef, oprichter en algemeen directeur

“Als klein jongetje had ik al een passie voor het milieu. Impact maken door de wereld een beetje beter te maken, daar maak ik mij hard voor. De vleesindustrie is de meest vervuilende industrie ter wereld. Niet zo gek dus dat ik mijn tanden hierin heb gezet. Mensen eten vlees omdat ze het lekker vinden, maar voornamelijk voor de inname van eiwitten. Hoe kunnen we het milieu minder belasten zonder daarvoor minder eiwitten tot ons te nemen? Op die vraag heb ik het antwoord: overgaan op meelwormen!”

“Maar met het antwoord op die vraag ben je er nog niet. Dit gedachtegoed moet breed de wereld in worden gebracht, zodat het grotere publiek hier gehoor aan geeft. Of het nu gaat om voeding voor je dieren of een eiwitrijk pastagerecht voor jezelf. Meelwormen zijn dé oplossing. Met Wormm maak ik een statement. Kiezen voor een beter milieu door vleesloze eiwitten. Nu de rest nog!”

Équipe de
spécialistes

Les protéines sans viande doivent être de bonne qualité. Si ce n’est pas le cas, nous en ressentons immédiatement les conséquences. Comment ? Les vers cesseraient de grandir et ne se reproduiraient plus. Pour prévenir cette situation, une équipe de microbiologistes, de soignants et de distributeurs s’efforcent chaque jour de garantir la santé des vers de farine. Ils contrôlent la qualité et les conditions de vie et procèdent à des ajustements si nécessaire.

USP Literswater Wormm

Économisez des centaines de litres d’eau

USP Supply Wormm

Plus de protéines, moins de pollution environnementale

USP Energy Wormm

Une production économe en énergie

USP Plant Wormm

Emballage papier et plastique recyclés

Hoe kan ik de meelwormen het beste bewaren?

Bewaar ze in een koele ruimte van ongeveer 10 graden celsius, dan gaan ze lang mee.

Hoe worden de meelwormen gekweekt?

De meelwormen van Wormm worden duurzaam gekweekt in ongeveer twaalf weken. Het proces bestaat uit vier stappen die we bij onze werkwijze uitleggen.

Hoe smaken de meelwormen?

Meelwormen smaken een beetje nootachtig. De smaak lijkt op die van amandelen en cashewnoten.

Wat zijn meelwormen?

Meelwormen zijn eigenlijk de larves van een meeltor. Net voor de coconfase zijn ze eetbaar en kun je ze zelf eten of geven aan je (huis)dieren.

Vous avez une question ?

Posez-la ! Remplissez vos coordonnées. Nous vous rappelons ou envoyons un e-mail dès que possible.