From beetles to mealworms: coming full circle
From growing the mealworms to packing them for sale. We do everything ourselves. This way we can be sure that the quality of our mealworms is maintained. Our mealworms only get good food, and we grow them organically. There are no pesticides or medicines in their diet. That’s unnecessary, because the cultivation trays we use are completely hygienic and have the food safety certificate.
We are making a case for a better environment with meatless proteins, that much is clear. And when we do, our product and our production process are sustainable. That is what we think. That’s why we do it everything in an energy-efficient way. From the cultivation boxes to our transport to end user.
From breeding to sales
The process from cultivation to sale takes about twelve weeks and consists of four steps.

Beetles in breeding tanks
The beetles spend one week in a breeding box where they reproduce. The following week, they move to another nursery where they lay eggs.

The eggs hatch
After two weeks, the eggs hatch into small mealworms. They are fed on roots and waste.

Harvesting and drying mealworms
Eight weeks later, the mealworms are harvested and go to a separator. The small mealworms (pupae) go back to the maternity ward to reproduce, the large ones are euthanised and dried in the freezer.

Ready for sale
The dried mealworms are ready and sold to the end user. To you!
This is how we ensure our quality
A good process produces a good end product. It’s the same when breeding mealworms. It’s only logical. How do we achieve this high quality? Through the critical eye of our quality manager. He keeps a close eye on the entire cultivation process and optimises where necessary. He makes sure that the room and the growing trays are completely sterile, that they get the right nutrition and quantity and that they are harvested at the right time.

We helpen je honderden liters water te besparen.
Wist je dat je voor de productie van 1 kilo rundvlees 15.000 liter water nodig hebt? Een Nederlander eet maar liefst 77 kilo rundvlees per jaar. Tel uit je… verlies. Met meelwormen is dat verleden tijd.

Wij verpakken niets in plastic
Alle meelwormen, eitjes en larven die jij bestelt, komen in duurzame verpakkingen jouw kant op. Zo gebruiken we gerecycled papier.

Onze supply chain is super efficient
De eitjes voor de meelwormen komen en blijven bij ons. Net als de larven en de meelwormen die nodig zijn om nieuwe eitjes te maken. Zo houden we ons kweekproces binnenshuis zonder invloeden van buitenaf.

Ons transport rijdt 100% elektrisch
We maken het cirkeltje rond met onze elektrische vervoersmiddelen. Al jouw bestellingen leveren we namelijk ook duurzaam af.
Hoe kan ik de meelwormen het beste bewaren?
Bewaar ze in een koele ruimte van ongeveer 10 graden celsius, dan gaan ze lang mee.
Hoe worden de meelwormen gekweekt?
De meelwormen van Wormm worden duurzaam gekweekt in ongeveer twaalf weken. Het proces bestaat uit vier stappen die we bij onze werkwijze uitleggen.
Hoe smaken de meelwormen?
Meelwormen smaken een beetje nootachtig. De smaak lijkt op die van amandelen en cashewnoten.
Wat zijn meelwormen?
Meelwormen zijn eigenlijk de larves van een meeltor. Net voor de coconfase zijn ze eetbaar en kun je ze zelf eten of geven aan je (huis)dieren.
Have a question?
Don’t hesitate to ask us! Please fill in your contact details. We’ll call or e-mail you back as soon as possible!