Jozef, oprichter en algemeen directeur

“Als klein jongetje had ik al een passie voor het milieu. Impact maken door de wereld een beetje beter te maken, daar maak ik mij hard voor. De vleesindustrie is de meest vervuilende industrie ter wereld. Niet zo gek dus dat ik mijn tanden hierin heb gezet. Mensen eten vlees omdat ze het lekker vinden, maar voornamelijk voor de inname van eiwitten. Hoe kunnen we het milieu minder belasten zonder daarvoor minder eiwitten tot ons te nemen? Op die vraag heb ik het antwoord: overgaan op meelwormen!”

“Maar met het antwoord op die vraag ben je er nog niet. Dit gedachtegoed moet breed de wereld in worden gebracht, zodat het grotere publiek hier gehoor aan geeft. Of het nu gaat om voeding voor je dieren of een eiwitrijk pastagerecht voor jezelf. Meelwormen zijn dé oplossing. Met Wormm maak ik een statement. Kiezen voor een beter milieu door vleesloze eiwitten. Nu de rest nog!”

Team of
specialists

Meatless proteins must be of good quality. If they are not, we would be in trouble. How? If they are not, they don’t grow or reproduce. To prevent this, a team of microbiologists, caretakers and distributors work hard every day to ensure the health of the mealworms. They monitor the quality and living conditions and make adjustments where necessary.

USP Literswater Wormm

Save hundreds of litres of water

USP Supply Wormm

More protein, less pollution

USP Energy Wormm

Energy-efficient production

USP Plant Wormm

Packaged in recycled paper and plastic

Hoe kan ik de meelwormen het beste bewaren?

Bewaar ze in een koele ruimte van ongeveer 10 graden celsius, dan gaan ze lang mee.

Hoe worden de meelwormen gekweekt?

De meelwormen van Wormm worden duurzaam gekweekt in ongeveer twaalf weken. Het proces bestaat uit vier stappen die we bij onze werkwijze uitleggen.

Hoe smaken de meelwormen?

Meelwormen smaken een beetje nootachtig. De smaak lijkt op die van amandelen en cashewnoten.

Wat zijn meelwormen?

Meelwormen zijn eigenlijk de larves van een meeltor. Net voor de coconfase zijn ze eetbaar en kun je ze zelf eten of geven aan je (huis)dieren.

Have a question?

Don’t hesitate to ask us! Please fill in your contact details. We’ll call or e-mail you back as soon as possible!