Meelwormen veroveren de wereld

Bij Wormm draaien we er niet omheen. We zijn klaar om de planeet een stukje groener te maken. Dat doen we met duurzame eiwitten. Help je ook mee? Of je nu boer bent of iets doet in de voedingsmiddelenindustrie: de meelworm is er voor iedereen. We vertellen je alles over de mogelijkheden van deze verantwoorde eiwitbron.

Hoge kwaliteit
meelwormen voor iedereen

We bewandelen de weg naar een blije planeet graag op een goede, solide manier. Kwaliteit en continuïteit is waar we voor staan. Daarom kun je rekenen op een continue stroom van hoogwaardige meelwormen. Altijd op tijd geleverd.

Wij leveren aan

 • Veehouders
 • Voedselverwerkers
 • Bouwmarkten
 • Supermarkten
 • Dierenspeciaalzaken
 • Retail
 • Sportscholen
Meelwormen veroveren de wereld, Industrie

Snel & gemakkelijk een
bestelling op maat?

Dat is zo geregeld! Geef aan in welke industrie je je begeeft, welke kwantiteit je nodig hebt en in welke vorm je de meelwormen wilt ontvangen.

Wij doen de rest! Geen ge-emmer (tenzij je ze in emmers wilt ontvangen natuurlijk).

Dat wordt een mooie bestelling.

 1. Kies je sector
 2. Kies de hoeveelheid
 3. Kies het type meelworm
 4. Doe je aanvraag
  Bijna klaar! We hebben alleen nog je gegevens nodig.

  Bij Wormm strijden we voor
  een duurzame wereld

  Daarom zetten we meelwormen op de kaart. Insecten zijn het groene antwoord op de vervuilende vleesindustrie. Ze bevatten een hoger eiwitgehalte dan vlees, maar zijn veel minder belastend voor het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat er voor 1 kilo insecten 2 kilo voer nodig is en voor 1 kilo koe maar liefst 25 (!) kilo voer? Wat een verschil!

  Mensen en dieren kunnen niet zonder proteïnen, maar wél zonder vlees. Met meelwormen. We leveren ze aan verschillende industrieën. Geef jij ze ook een kans?

  Meelwormen veroveren de wereld, Industrie

  Bespaar honderden liters water

  Meelwormen veroveren de wereld, Industrie

  Meer eiwitten, minder milieuvervuiling

  Meelwormen veroveren de wereld, Industrie

  Energiezuinig geproduceerd

  Meelwormen veroveren de wereld, Industrie

  Verpakt in gerecycled papier en plastic

  Waarom meelwormen?

  Meelwormen zijn dé nieuwe eiwitbron. Je hoeft namelijk helemaal geen vlees te eten om aan je portie proteïne te komen. Meelwormen zitten bomvol eiwitten en zijn supergezond. Niet alleen voor mens, maar ook voor dier. Daarnaast maken meelwormen de wereld een stukje blijer, want ze zijn ontzettend duurzaam.

  Hoe kan ik de meelwormen het beste bewaren?

  Bewaar ze in een koele ruimte van ongeveer 10 graden celsius, dan gaan ze lang mee.

  Welke dieren eten meelwormen?

  Niet alleen mensen, maar ook dieren smullen van een portie meelwormen. Zo kun je ze voorschotelen aan: vogels, insectenetende reptielen, vee, pluimvee en schildpadden

  Hoe gebruik ik gedroogde meelwormen?

  Je kunt meelwormen gebruiken in ieder denkbaar gerecht. Verwerk ze in een pastagerecht, stop ze in een curry of eet ze als snack tussendoor. Je kunt ze frituren, bakken, grillen en koken. Met wat kruiden maak je ze nog lekkerder! Geef je meelwormen aan je (huis)dieren? Zij eten deze proteïnetraktatie gewoon zo.

  Hoe gebruik ik natte (levende) meelwormen?

  Met natte meelwormen worden levende meelwormen bedoeld. Zelf kun je ze gebruiken als levend aas om bijvoorbeeld mee te vissen. Daarnaast zijn vogels, eenden, kippen en insectenetende reptielen er dol op.

  Hoe lang zijn meelwormen houdbaar?

  Natte (levende) meelwormen zijn vier weken houdbaar. Gedroogde meelwormen gaan nog veel langer mee. Deze kun je wel zes maanden bewaren.

  Hoe worden de meelwormen gekweekt?

  De meelwormen van Wormm worden duurzaam gekweekt in ongeveer twaalf weken. Het proces bestaat uit vier stappen die we bij onze werkwijze uitleggen.

  Meer weten?

  We vertellen je graag alles over onze meelwormenmissie. Wat wil je weten?