Duurzame voeding voor mens & dier

Wormm staat voor afvalstromen kweken die geschikt zijn voor mens en dier. We hebben allemaal eiwitten nodig, maar die hoeven niet per se uit vlees te komen. Daarom richten wij ons bij Wormm op dé nieuwe eiwitbron: meelwormen. Meelwormen zitten bomvol eiwitten en zijn supergezond. Niet alleen voor mens, maar ook voor dier.

Onze meelwormen worden duurzaam gekweekt. Hoe? We blijven af van pesticiden en medicijnen. En onze kwekerij werkt op zonne-energie. Lekker verantwoord en energieneutraal dus.

Over Wormm | Wormm, Over Wormm

Waarom
meelwormen?

De vleesindustrie is de meest vervuilende industrie ter wereld. Met maar liefst 40% is vlees verantwoordelijk voor de broeikasgassen die vrijkomen bij de productie van voedsel van de gemiddelde Nederlander. Laat staan de hoeveelheid plantaardig voer nodig is om vlees te produceren: voor 1 kilo vlees heb je 5 kilo plantaardig voer nodig. Gelukkig kunnen we eiwitten uit meer producten halen dan uit vlees. Tijd voor verandering!

Meelwormen zitten niet alleen bomvol eiwitten. Je hebt minder voer nodig om ze te kweken, er is minder landbouwgrond voor nodig en de CO2-uitstoot ligt een stuk lager.

En zo hebben meelwormen meer voordelen:

  • Minder CO2-uitstoot
  • Duurzame eiwitten
  • Bevatten weinig vet
  • Boordevol vitamines: A, B2 en D
  • Meelwormen hebben minder voer nodig

Zo pakken we het aan

Duidelijk toch? Allemaal overstappen op eiwitten uit insecten dus! Daar wordt onze planeet een stuk blijer van. Als het kweekproces ook duurzaam en verantwoord gaat tenminste. Daar zorgen wij voor. Onze meelwormen worden volgens de wettelijke voorschriften gekweekt. Hoe we moeder aarde nog meer blij maken met ons productieproces? Check het hier!

Over Wormm | Wormm, Over Wormm
Over Wormm | Wormm, Over Wormm

We helpen je honderden liters water te besparen.

Wist je dat je voor de productie van 1 kilo rundvlees 15.000 liter water nodig hebt? Een Nederlander eet maar liefst 77 kilo rundvlees per jaar. Tel uit je… verlies. Met meelwormen is dat verleden tijd.

Over Wormm | Wormm, Over Wormm
Over Wormm | Wormm, Over Wormm

Wij verpakken niets in plastic

Alle meelwormen, eitjes en larven die jij bestelt, komen in duurzame verpakkingen jouw kant op. Zo gebruiken we gerecycled papier.

Over Wormm | Wormm, Over Wormm
Over Wormm | Wormm, Over Wormm

Onze supply chain is super efficient

De eitjes voor de meelwormen komen en blijven bij ons. Net als de larven en de meelwormen die nodig zijn om nieuwe eitjes te maken. Zo houden we ons kweekproces binnenshuis zonder invloeden van buitenaf.

Over Wormm | Wormm, Over Wormm
Over Wormm | Wormm, Over Wormm

Ons transport rijdt 100% elektrisch

We maken het cirkeltje rond met onze elektrische vervoersmiddelen. Al jouw bestellingen leveren we namelijk ook duurzaam af.

Wij zijn trotse partner van Hollandsche Bodem

Over Wormm | Wormm, Over Wormm

Samen tegen
klimaatverandering.

van Hollandsche Bodem en Wormm zijn samen één team. Samen geloven we dat insecten dé nieuwe eiwitbron worden. Als snack of als vleesvervanger, om bijvoorbeeld te verwerken in pasta- en rijstgerechten. Maar ook als voer voor vee. Onze ambities zijn torenhoog. Samen willen we de grootste verkoper van insecten in Nederland worden. Daarom zijn we op zoek naar investeerders, non-profitorganisaties en onderzoeksorganisaties die net zo gepassioneerd zijn over insecten en het beter maken van de wereld als wij.

Groei met ons mee en word ook partner!

Over Wormm | Wormm, Over Wormm

Hoe kan ik de meelwormen het beste bewaren?

Bewaar ze in een koele ruimte van ongeveer 10 graden celsius, dan gaan ze lang mee.

Hoe worden de meelwormen gekweekt?

De meelwormen van Wormm worden duurzaam gekweekt in ongeveer twaalf weken. Het proces bestaat uit vier stappen die we bij onze werkwijze uitleggen.

Hoe smaken de meelwormen?

Meelwormen smaken een beetje nootachtig. De smaak lijkt op die van amandelen en cashewnoten.

Wat zijn meelwormen?

Meelwormen zijn eigenlijk de larves van een meeltor. Net voor de coconfase zijn ze eetbaar en kun je ze zelf eten of geven aan je (huis)dieren.

Heb je een vraag?

Stel ‘m gerust! Vul je contactgegevens in. Dan bellen of mailen we je zo snel mogelijk terug!