, Recept Meelwormsalade

Recept Meelwormsalade

2 minuten Algemene informatie

Recept Meelwormsalade

 

Inleiding

Meelwormen zijn een gezonde en smakelijke snack die steeds populairder wordt. Ze zijn een goede bron van eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Meelwormen zijn ook een duurzame bron van voedsel, omdat ze weinig water en grondstoffen nodig hebben om te kweken. WORMM, een bedrijf dat meelwormen produceert, heeft een recept ontwikkeld voor een lekkere meelwormsalade. In dit artikel wordt het recept voor meelwormsalade besproken.

 

Ingrediënten

 • 200 gram meelwormen
 • 2 tomaten, in blokjes gesneden
 • 1 rode ui, in ringen gesneden
 • 1 komkommer, in blokjes gesneden
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels citroensap
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel peper

 

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Leg de meelwormen op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 10 minuten.
 3. Haal de meelwormen uit de oven en laat ze afkoelen.
 4. Meng de tomaten, rode ui, komkommer, olijfolie, citroensap, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.
 5. Voeg de meelwormen toe aan de salade en meng alles goed.
 6. Serveer de salade direct of laat de salade een paar uur in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken.

 

Voordelen van meelwormen

Meelwormen zijn een gezonde en smakelijke snack. Ze bevatten veel eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Meelwormen zijn ook een duurzame bron van voedsel, omdat ze weinig water en grondstoffen nodig hebben om te kweken.

Volgens een studie uitgevoerd door de Universiteit van Wageningen bevatten meelwormen meer eiwitten dan kip, varkensvlees en rundvlees. Meelwormen bevatten ook veel vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Daarnaast bevatten meelwormen ook veel vitamine B12, wat belangrijk is voor een gezond zenuwstelsel.

 

Conclusie

Meelwormen zijn een gezonde en smakelijke snack die steeds populairder wordt. Ze zijn een goede bron van eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. WORMM heeft een recept ontwikkeld voor een lekkere meelwormsalade. Het recept is eenvoudig te maken en bevat ingrediënten die gemakkelijk te vinden zijn. Meelwormen zijn ook een duurzame bron van voedsel, omdat ze weinig water en grondstoffen nodig hebben om te kweken. Daarnaast bevatten meelwormen meer eiwitten dan kip, varkensvlees en rundvlees. Meelwormen bevatten ook veel vezels, wat goed is voor de spijsvertering. Daarnaast bevatten meelwormen ook veel vitamine B12, wat belangrijk is voor een gezond zenuwstelsel. Probeer het recept voor meelwormsalade en geniet van deze gezonde en smakelijke snack.