, Recept Meelwormspaghetti

Recept Meelwormspaghetti

2 minuten Recepten

Recept Meelwormspaghetti

Inleiding

Meelwormen zijn een veelzijdige en voedzame bron van eiwitten die steeds populairder wordt. WORMM, een bedrijf dat meelwormen verkoopt, heeft een recept ontwikkeld voor meelwormspaghetti. In dit artikel wordt het recept voor meelwormspaghetti besproken, evenals de voordelen van het eten van meelwormen.

 

Wat zijn meelwormen?

Meelwormen zijn kleine insecten die voornamelijk worden gebruikt als voer voor vissen, vogels en andere dieren. Ze worden ook gebruikt als een bron van eiwitten voor mensen. Meelwormen zijn een goede bron van eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook veel essentiële vetzuren, waaronder omega-3-vetzuren.

 

Voordelen van meelwormen

Meelwormen hebben veel voordelen voor de gezondheid. Ze zijn een goede bron van eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook veel essentiële vetzuren, waaronder omega-3-vetzuren. Meelwormen zijn ook een goede bron van ijzer, wat belangrijk is voor het transport van zuurstof in het bloed.

Meelwormen zijn ook een goede bron van vezels, wat belangrijk is voor een gezond spijsverteringsstelsel. Vezels helpen bij het verminderen van cholesterol en het reguleren van de bloedsuikerspiegel.

Meelwormen zijn ook een goede bron van vitamine B12, wat belangrijk is voor de gezondheid van het zenuwstelsel. Vitamine B12 helpt ook bij het verminderen van vermoeidheid en verbetert de geestelijke gezondheid.

 

Hoe meelwormen te koken

Meelwormen kunnen op verschillende manieren worden gekookt. Ze kunnen worden gebakken, gefrituurd, geroosterd of gekookt. Meelwormen kunnen ook worden gebruikt in salades, soepen, sauzen en gerechten.

 

Recept voor meelwormspaghetti

Ingrediënten:

 • 200 gram meelwormen
 • 200 gram spaghetti
 • 2 teentjes knoflook, gehakt
 • 1 ui, gehakt
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel oregano
 • 1 theelepel basilicum
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel peper
 • 1/2 kopje tomatensaus

 

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Leg de meelwormen op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 10 minuten.
 3. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
 4. Voeg de knoflook en ui toe en bak gedurende 5 minuten.
 5. Voeg de oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en bak gedurende 1 minuut.
 6. Voeg de tomatensaus toe en laat het mengsel 5 minuten koken.
 7. Voeg de meelwormen toe en laat het mengsel nog 5 minuten koken.
 8. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 9. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan het meelwormmengsel.
 10. Roer alles goed door elkaar en serveer.

 

Conclusie

Meelwormspaghetti is een lekker en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te maken is. Het is een goede bron van eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Meelwormen zijn ook een goede bron van essentiële vetzuren, waaronder omega-3-vetzuren. Door meelwormen te eten, kunnen mensen hun gezondheid verbeteren en hun energieniveau verhogen.