Benjamin Jozef Aras, oprichter en natuurliefhebber

“Als klein jongetje had ik al een passie voor het milieu. Impact maken door de wereld een beetje beter te maken, daar maak ik mij hard voor. De vleesindustrie is de meest vervuilende industrie ter wereld. Niet zo gek dus dat ik mijn tanden hierin heb gezet. Mensen eten vlees omdat ze het lekker vinden, maar voornamelijk voor de inname van eiwitten. Hoe kunnen we het milieu minder belasten zonder daarvoor minder eiwitten tot ons te nemen? Op die vraag heb ik het antwoord: overgaan op meelwormen!”

“Maar met het antwoord op die vraag ben je er nog niet. Dit gedachtegoed moet breed de wereld in worden gebracht, zodat het grotere publiek hier gehoor aan geeft. Of het nu gaat om voeding voor je dieren of een eiwitrijk pastagerecht voor jezelf. Meelwormen zijn dé oplossing. Met Wormm maak ik een statement. Kiezen voor een beter milieu door vleesloze eiwitten. Nu de rest nog!”

Vanuit deze overwegingen werd Wormm in 2021 opgericht. In het decembernummer van 2023 van het Milieu Magazine heeft Emir Benjamin Jozef Aras een uitgebreid interview gegeven over de missie, visie en doelen van Wormm 🌿.

Decembernummer Milieumagazine 2023

Emir Benjamin Jozef Aras, Team

Team van
specialisten

Vleesloze eiwitten moeten van goede kwaliteit zijn. Zijn ze dat niet, dan worden we daar meteen op afgestraft. Hoe? Dan groeien ze niet en ze planten zich niet voort. Om dat te voorkomen werkt een team van micro biologen, verzorgers en distributeurs iedere dag hard aan de gezondheid van de meelwormen. Zij houden toezicht op de kwaliteit en de leefomstandigheden en voeren aanpassingen door waar nodig.

Emir Benjamin Jozef Aras, Team

Bespaar honderden liters water

Emir Benjamin Jozef Aras, Team

Meer eiwitten, minder milieuvervuiling

Emir Benjamin Jozef Aras, Team

Energiezuinig geproduceerd

Emir Benjamin Jozef Aras, Team

Verpakt in gerecycled papier en plastic

Hoe kan ik de meelwormen het beste bewaren?

Bewaar ze in een koele ruimte van ongeveer 10 graden celsius, dan gaan ze lang mee.

Hoe worden de meelwormen gekweekt?

De meelwormen van Wormm worden duurzaam gekweekt in ongeveer twaalf weken. Het proces bestaat uit vier stappen die we bij onze werkwijze uitleggen.

Hoe smaken de meelwormen?

Meelwormen smaken een beetje nootachtig. De smaak lijkt op die van amandelen en cashewnoten.

Wat zijn meelwormen?

Meelwormen zijn eigenlijk de larves van een meeltor. Net voor de coconfase zijn ze eetbaar en kun je ze zelf eten of geven aan je (huis)dieren.

Heb je een vraag?

Stel ‘m gerust! Vul je contactgegevens in. Dan bellen of mailen we je zo snel mogelijk terug!