, Ontdek een Culinaire Delight: Pasta met Meelwormen Pastasaus

Ontdek een Culinaire Delight: Pasta met Meelwormen Pastasaus

2 minuten Recepten

Ben je op zoek naar een avontuurlijke draai aan je gebruikelijke pastagerechten? Wil je je smaakpapillen verrassen met een unieke en eiwitrijke twist? Laat me je voorstellen aan een onverwachte, maar verrukkelijke combinatie: pasta met meelwormen pastasaus! Klinkt het misschien uitdagend? Geen zorgen, we beloven dat het een gastronomische ervaring wordt die je niet snel zult vergeten!

 

De Krachtige Smaken van Meelwormen

Meelwormen zijn een bron van voedzame eiwitten en bevatten essentiële voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. Ze worden wereldwijd erkend als een duurzame voedselkeuze en zijn zowel milieuvriendelijk als heerlijk! Meelwormen hebben een milde, nootachtige smaak die uitstekend samengaat met pasta’s, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een gezonde en voedzame toevoeging aan hun maaltijd.

 

Ingrediënten voor Pasta met Meelwormen Pastasaus:

  • 250 gram verse meelwormen (verkrijgbaar bij Wormm)
  • 300 gram pasta naar keuze (penne, spaghetti, fusilli, etc.)
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 gram rijpe tomaten, ontveld en in blokjes gesneden (of gebruik tomatenblokjes uit blik)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • Een snufje rode pepervlokken (optioneel, naar smaak)
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie voor het bakken

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak deze glazig.
  2. Voeg de gehakte knoflook toe en bak deze kort mee tot het aroma vrijkomt.
  3. Voeg de verse meelwormen toe aan de pan en bak ze knapperig. (Tip: Zorg ervoor dat je de meelwormen vooraf goed hebt gewassen en gedroogd.)
  4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, gedroogde oregano en basilicum toe aan de pan. Roer goed door elkaar en laat het geheel sudderen op laag vuur.
  5. Breng de saus op smaak met zout, peper en rode pepervlokken (indien gewenst) en laat het nog een paar minuten zachtjes pruttelen.
  6. Ondertussen kook je de pasta volgens de instructies op de verpakking in een aparte pot met gezouten water. Zorg ervoor dat de pasta al dente is, zodat het de perfecte textuur heeft.
  7. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de pan met meelwormen pastasaus. Roer alles goed door elkaar, zodat de saus zich gelijkmatig over de pasta verdeelt.
  8. Serveer je heerlijke pasta met meelwormen pastasaus warm, eventueel met een snufje geraspte kaas en verse basilicum als garnering.

 

Geniet van de smaakvolle en voedzame maaltijd die je zelf hebt bereid, en vergeet niet dat je verse meelwormen altijd kunt verkrijgen bij Wormm – dé specialist in duurzame insectenproducten. Maak je klaar om je kookkunsten naar een hoger niveau te tillen en je gasten te verrassen met deze onconventionele, maar verrukkelijke pasta met meelwormen pastasaus! Eet smakelijk!

Ben je benieuwd naar ons verhaal? Lees hier een interview met onze oprichter.