In vorm met een…

Meelworm. Wij kweken de meelwormen, zij kweken de spieren. Met veel eiwitten, weinig calorieën en geen vet is er eigenlijk geen reden om de insecten niet op het sportersmenu te zetten. Je kiest ook nog eens voor duurzaam. Vergeleken met vlees worden meelwormen gekweekt met minder voer, minder landbouwgrond en ligt de CO2-uitstoot een stuk lager.

Hoge kwaliteit meelwormen
voor sportscholen

We bewandelen de weg naar een blije planeet graag op een goede, solide manier. Kwaliteit en continuïteit is waar we voor staan. Daarom kun je als sportschool rekenen op een continue stroom van hoogwaardige meelwormen. Altijd op tijd geleverd bij je sporters.

Wij leveren aan

 • Veehouders
 • Voedselverwerkers
 • Bouwmarkten
 • Supermarkten
 • Dierenspeciaalzaken
 • Retail
 • Sportscholen
Meelwormen voor sporters, Sportschool

Snel & gemakkelijk een
bestelling op maat

Het bestellen van je meelwormen hoeft niet moeilijk te zijn. Geef ons aan in welke industrie je je begeeft, welke
kwantiteit en vorm je nodig hebt, en eventueel met welke frequentie je de meelwormen wilt ontvangen.

Wij doen de rest! Geen ge-emmer (tenzij u ze in emmers wilt ontvangen natuurlijk).

Dat wordt een mooie bestelling.

 1. Kies je sector
 2. Kies de hoeveelheid
 3. Kies het type meelworm
 4. Doe je aanvraag
  Bijna klaar! We hebben alleen nog je gegevens nodig.

  Bij Wormm strijden we voor
  een duurzame wereld

  Daarom zetten we meelwormen op de kaart. Insecten zijn het groene antwoord op de vervuilende vleesindustrie. Ze bevatten een hoger eiwitgehalte dan vlees, maar zijn veel minder belastend voor het milieu. Wist je bijvoorbeeld dat er voor 1 kilo insecten 2 kilo voer nodig is en voor 1 kilo koe maar liefst 25 (!) kilo voer? Wat een verschil!

  Mensen en dieren kunnen niet zonder proteïnen, maar wél zonder vlees. Met meelwormen. We leveren ze aan verschillende industrieën. Geef jij ze ook een kans?

  Meelwormen voor sporters, Sportschool

  Bespaar honderden liters water

  Meelwormen voor sporters, Sportschool

  Meer eiwitten, minder milieuvervuiling

  Meelwormen voor sporters, Sportschool

  Energiezuinig geproduceerd

  Meelwormen voor sporters, Sportschool

  Verpakt in gerecycled papier en plastic

  Waarom meelwormen?

  Meelwormen zijn dé nieuwe eiwitbron. Je hoeft namelijk helemaal geen vlees te eten om aan je portie proteïne te komen. Meelwormen zitten bomvol eiwitten en zijn supergezond. Niet alleen voor mens, maar ook voor dier. Daarnaast maken meelwormen de wereld een stukje blijer, want ze zijn ontzettend duurzaam.

  Welke dieren eten meelwormen?

  Niet alleen mensen, maar ook dieren smullen van een portie meelwormen. Zo kun je ze voorschotelen aan: vogels, insectenetende reptielen, vee, pluimvee en schildpadden

  Hoe gebruik ik gedroogde meelwormen?

  Je kunt meelwormen gebruiken in ieder denkbaar gerecht. Verwerk ze in een pastagerecht, stop ze in een curry of eet ze als snack tussendoor. Je kunt ze frituren, bakken, grillen en koken. Met wat kruiden maak je ze nog lekkerder! Geef je meelwormen aan je (huis)dieren? Zij eten deze proteïnetraktatie gewoon zo.

  Hoe lang zijn meelwormen houdbaar?

  Natte (levende) meelwormen zijn vier weken houdbaar. Gedroogde meelwormen gaan nog veel langer mee. Deze kun je wel zes maanden bewaren.

  Hoe worden de meelwormen gekweekt?

  De meelwormen van Wormm worden duurzaam gekweekt in ongeveer twaalf weken. Het proces bestaat uit vier stappen die we bij onze werkwijze uitleggen.

  Wat zijn meelwormen?

  Meelwormen zijn eigenlijk de larves van een meeltor. Net voor de coconfase zijn ze eetbaar en kun je ze zelf eten of geven aan je (huis)dieren.

  Heb je een vraag?

  Stel ‘m gerust! Vul je contactgegevens in. Dan bellen of mailen we je zo snel mogelijk terug!